Hrvatski radio

Radio Rijeka

Potpisan ugovor o obnovi bašćanske luke "težak" više od 40 milijuna kuna

22.10.2020.

13:17

Autor: Vladimir Jurić

Potpisivanje ugovora danas u Baški (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Potpisivanje ugovora danas u Baški (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Do kraja 2023. godine Baška bi trebala dobiti veći kapacitet luke. Današnjim potpisom ugovora između splitske podružnice tvrtke Aqua Mont Service Beograd i Županijske lučke uprave Krk stvoreni su preduvjeti da se realizira projekt vrijedan nešto više od 41 milijun kuna.

Veliki dan za turističku Bašku! Do kraja 2023. godine Luka Baška trebala bi dobiti nove vezove, ali i mjesto prihvata turističkih brodova. Na osnovu prijave za bespovratna sredstva u svrhu uređenja luka i lučica na otocima, iz europskoga Kohezijskog fonda dobiveno je 39 milijuna i 700 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Projekti ulaganja u luke u sedam obalnih županija u Hrvatskoj trenutno su vrijedni oko milijardu kuna, a 85 posto tih sredstava je bespovratno, naglasio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Kako je danas u Baški naglašeno, ovo nije posljednji projekt ulaganja na ovom području jer slijedi i izgradnja zaobilaznice oko Baške. Javlja Vladimir Jurić:

Luka Baška, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.