Hrvatski radio

Radio Rijeka

Potpisan ugovor o obnovi stare obiteljske kuće Mance u Senjskom

03.09.2020.

14:30

Autor: Nenad Lučić

Kuća Mance u Senjskom pokraj Vrbovskog (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Kuća Mance u Senjskom pokraj Vrbovskog (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Obiteljska kuća Mance u Senjskom kod Vrbovskog jedan je od ljepših objekata u tome naselju. Zbog njegove starosti gradska ga uprava, ulaganjem uz potporu fondova Europske unije, želi preurediti u privlačan prostor javne namjene.

Početak radova na kući najavljen je današnjim potpisivanjem ugovora s izvođačima iz tvrtke Polting Vrbovec, a posao će trajati oko godinu dana. Obnovljeni objekt imat će raznovsne društvene funkcije, a neki od njegovih etno-sadržaja dodatno će obogatiti i turističku ponudu grada.

Rekonstrukcijski zahvati započinju za petnaestak dana. Radovi su vrijedni gotovo 6,2 milijuna kuna, kaže gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

"Tome treba pribrojiti i dodatnih pola milijuna kuna za opremanje. Temeljna namjena rekonstrukcije ove kuće vezana je uz želju da se uredi prostor gdje bi starije stanovništvo ugodno moglo provoditi svoje slobodno vrijeme", rekao je Mufić. Poslušajte:

Mufić o obnovi kuće Mance, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.