Hrvatski radio

Radio Rijeka

Potpisan ugovor za obnovu luke Podvorska: dva nova gata i 40 novih vezova

05.12.2022.

15:00

Autor: Neva Funčić

Ugovor o luci Podvorska potpisali su Hyseni, Sabolić i Kružić

Ugovor o luci Podvorska potpisali su Hyseni, Sabolić i Kružić

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Ugovor za rekonstruciju luke Podvorska u Crikvenici potpisan je u sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci. Radove vrijedne 8,5 milijuna kuna financirat će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Županijska lučka uprava Crikvenica, a izvođači su tvrtke BSK Commerce iz Rijeke i Ing-gradnja iz Crikvenice.

Na dva nova gata se do kraja iduće godine očekuje 40 novih vezova, najavio je ravnatelj crikveničke lučke uprave Mario Kružić


Ukupna vrijednost projekta obnove luke Podvorska otvorene za javni promet lokalnog značaja je 8.620.505 kuna, a izgradnja je planirana u dvije faze.


U prvoj je predviđeno rušenje i uklanjanje postojećeg gata, u dužini od 160 metara. Rekonstrukcija predviđa raščlanjenu konstrukciju temeljenu na armirano betonskim Benotto pilotima, u ukupnoj dužini od 150 metara i širini od 2,5 metra. Predviđena je i gradnja hidrantske instalacije i sidrenog sustava.


Druga faza obuhvaća izgradnju drugog gata dužine 83 i širine 2,5 metra, također temeljenog na betonskim pilotima, a rok izgradnje je do 15. prosinca iduće godine.


U ovoj godinu su za projekt osigurana sredstva Ministrastva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od dva milijuna 750 tisuća kuna. 


Ugovor o projektu rekonstrukcije u Rijeci su potpisali ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić i predstavnici izvođača, direktor BSK Commerce Boris Sabolić i direktor ING-Gradnje Hysen Hyseni, u prisustvu župana Zlatka Komadine.


Poslušajte izjavu:

Kružić o dva nova gata u Crikvenici

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.