Hrvatski radio

Radio Rijeka

Potpisana aglomeracija: gradovi i općine zajedno do europskog novca

27.11.2015.

14:57

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Klana bila je domaćin svečanosti potpisivanja sporazuma o suradnji na izradi i provedbi strategije razvoja urbane aglomeracije Rijeka. Potpisali su gradovi Rijeka, Kastav, Kraljevica i Opatija te općine Čavle, Kostrena, Mošćenička Draga, Viškovo, Lovran i Klana.

Sljedećih nekoliko godina zajedničkim snagama mogu puno više, kaže načelnik Općine Klana Matija Laginja i dodaje da će po, nekim saznanjima, na raspolaganju biti do 350 milijuna eura te se nada da će ih ubrzo moći i koristiti. "Ne postoje veliki i mali, postoji samo odgovornost prema ljudima koji žive u našem kraju", rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Načelnik Općine Čavle Željko Lambaša očekuje da će im se priključiti još tri jedinice te da to može biti dobro za sve uključene jer zajednički projekti i razmišljanja manjih jedinica okupljenih u aglomeraciju donose boljitak svima. Urbana aglomeracija Rijeka prva je takva u Hrvatskoj, a za prve projekte i novce Europske unije već u 2016. – samo hrabro! Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.