Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prodana Žabica - sve mora biti gotovo u dvije godine nakon dobivene građevinske dozvole

17.09.2022.

12:16

Autor: Radio Rijeka

Potpisani ugovori o prodaji Žabice

Potpisani ugovori o prodaji Žabice

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Dugogodišnji san svih Riječana o novoj Žabici uskoro će početi biti stvarnost, rečeno je danas na potpisivanju ugovora o kupoprodaji nekretnina za izgradnju Kompleksa Žabica.

Ugovor je sklopljen između Grada Rijeke kao prodavatelja i tvrtke TD Best in Parking kao kupca. Nakon dobivanja građevinske dozvole kupac je dužan u razdoblju od dvije godine izgraditi Kompleks Žabica i ishoditi pravomoćnu uporabnu dozvolu.


Autobusni kolodvor trebao bi imati minimalno 14 terminala u koje se izgraditi i trgovački i poslovni prostori. Osim novog autubosnog terminala ovim će se projektom konačno maknuti automobile s riječke Rive. Nakon izgradnje javne garaže na Putničkoj obali ostat će samo 150 parkirnih mjesta za stanare i obrtnike koji imaju prebivalište na toj adresi.


Što su sve rekli gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor Rijeka plusa Željko Smojver i direktor Best in Parking Johann Breitender poslušajte ovdje:

Potpisani ugovori za prodaju Žabice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.