Hrvatski radio

Radio Rijeka

Potpisani ugovori o razvoju riječke luke: kreće novi investicijski ciklus

19.04.2018.

16:24

Autor: Branka Malnar

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Lučka uprava Rijeka i HŽ Infrastruktura potpisali su ugovor o Razvoju multimodalne platforme u Luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata. Ugovor je vrijedan 276 milijuna kuna, što je početak novoga velikog investicijskog ciklusa na riječkome lučkom području.

Riječ je o opsežnom zahvatu koji će se izvoditi u tri faze, u kojem će se obnoviti postojeći i izgraditi četiri nova kolosijeka, izgraditi nova kontaktna mreža i signalno-sigurnosni i telekomunikacijski uređaji, proširiti postojeći tunel Sušak i izgraditi novi izvlačnjak u proširenom tunelu.

Svi ti radovi znatno će povećati kapacitete kolodvora Brajdica i kontejnerskog terminala te zasigurno pridonijeti razvoju Luke Rijeka i povećanju udjela teretnog prijevoza željeznicom.

Uz taj, potpisana su još dva ugovora: za tehničku pomoć u dizajnu i implementaciji informatičkog sustava lučke zajednice, vrijedan dva milijuna i 200 tisuća kuna, te Sporazum o uređenju međusobnih odnosa pri izvođenju radova između Grada Rijeke i HŽ Infrastrukture. Javlja Branka Malnar: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.