Hrvatski radio

Radio Rijeka

Potpisani ugovori za izgradnju petog kružnog raskrižja u Viškovu

29.12.2021.

18:42

Autor: Ivan Ribarić

Ugovore su potpisali načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić, direktor komunalnog društva vodovod i kanalizacija Andrej Marocchini i predstavnik izvođača radova iz tvrtke GP Krk Sanjin Purić.

Ugovore su potpisali načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić, direktor komunalnog društva vodovod i kanalizacija Andrej Marocchini i predstavnik izvođača radova iz tvrtke GP Krk Sanjin Purić.

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Danas u Viškovu su potpisani Okvirni sporazum i Ugovori za projekt "Sanacija kolnika i izgradnja kružnog toka s rekonstrukcijom i građenjem građevina komunalne infrastrukture na ŽC5025 te uređenje javnih zelenih površina, lokalitet Viškovo centar" čime su stvoreni preduvjeti za izgradnju petog kružnog raskrižja u Viškovu - kod groblja i skretanja za naselje Mladenići.

ukupna vrijednost investicije oko 8 milijuna kuna sa pdv-om, te da će radovi trajati otprilike 6 mjeseci. Također, apelirao je na mještane da budu strpljivi i koriste zaobilazne pravce za vrijeme trajanja radova.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić

Direktor komunalnog društva vodovod i kanalizacija Andrej Marocchini istaknuo je dobru dosadašnju suradnju s Općinom Viškovo te naglasio da vjeruje kako će svi radovi i aktivnosti biti izvedeni korektno i u rokovima. 


U ime Primorsko-goranske županije prisutnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević koja je podržala ovaj kompleksan projekt i istaknula da su investitori pokazali visoki stupanj organiziranosti i koordinacije, a rezultat će biti nova vizura Viškova.


Investicija je vrijedna 7,8 milijuna kuna, a zajednički ju financiraju Općina Viškovo Županijska uprava za ceste i KD Vodovod i kanalizacija. Radove će izvesti GP Krk čija je ponuda bila najpovoljnija na javnom natječaju, a rok izvođenja radova je 230 dana.

Ovom ćemo investicijom značajno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice pješaka koji su najugroženija skupina sudionika, a taj prostor svakodnevno koriste za obavljanje poslovnih i privatnih obaveza. Poseban naglasak stavljen je na uređenje prilaza novoj poslovnici banke, trgovinama i ostalim poslovnim prostorima neposredno uz kružno raskrižje. Smanjit će se brzine prilaska raskrižju i samim time ublažiti posljedice u slučaju eventualnih nesreća, manje će se čekati na prilazima zbog neprekinutosti prometa pa će protočnost prometa u centru Viškova biti značajno bolja. Osim same funkcionalnosti, dodana vrijednost ovog projekta je urbanističko-arhitektonsko uređenja centra Viškova jer je uz novi rotor projektirano i uređenje cjelokupnog okolnog prostora pa će cijela zona koja je izrazito frekventna zbog blizine raznih sadržaja izgledati ljepše, modernije i urbanije. Osim hortikulturnog uređenja, postavit će se nove pješačke staze, drvoredi, atraktivna rasvjeta - sve u svemu promijenit će se slika Viškova u svakom pogledu

Općinska načelnica Sanja Udović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.