Hrvatski radio

Radio Rijeka

Potpisani ugovori za nabavu 22 nova autobusa Autotroleja

26.03.2019.

18:50

Autor: Lea Domijan Fišter, Hina

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Do kraja godine će Rijekom i okolicom prometovati 22 nova autobusa vrijedna više od 48 milijuna kuna. Od toga je 38 milijuna bespovratnih kuna iz europskog Kohezijskog fonda, nešto manje od 10 milijuna će osigurati Republika Hrvatska, a Autotrolej mora izdvojiti nešto više od 713 tisuća kuna.

Predstavnici Grada Rijeke, Komunalnog društva Autotrolej i dobavljača - tvrtki Auto Hrvatska i Autobus, u riječkoj Gradskoj upravi potpisali su ugovore za nabavu nova 22 dizel autobusa za Komunalno društvo Autotrolej, vrijedna 48,5 milijuna kuna, koji će se većim dijelom sufinancirati bespovratnim sredstvima iz europskog Kohezijskog fonda.

Riječ je četiri zglobna, gradska niskopodna autobusa, devet gradsko-prigradskih niskopodnih autobusa koji će se zbog svojih tehničko-eksploatacijskih i ekonomsko-organizacijskih karakteristika koristiti i u gradu i u prigradu te devet solo prigradskih autobusa. Sva vozila zadovoljavaju stroge standarde EURO 6 norme ispušnih plinova, a isporuka se očekuje u posljednjem kvartalu ove godine. 

Ugovore su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Autotroleja Alberto Kontuš, direktor Auto Hrvatske - Prodajno servisni centri Mario Fabek i direktor tvrtke Autobus Robert Vrhovski.

Od ukupne vrijednosti 48,5 milijuna kuna, 38 milijuna je bespovratnog novca. Bespovratna sredstva osigurana su u sklopu projekta "No regret" iz europskog Kohezijskog fonda, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Ostatak novca za kupnju autobusa osigurat će Republika Hrvatska, oko 9,7 milijuna kuna, i Autotrolej, koji će osigurati 713 tisuća kuna. Poslušajte izjavu direktora Autotorleja Alberta Kontuša:

Kontuš: Sljedeće godine stižu još 32 nova autobusa, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.