Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Potraga se besmrtnošću" glavna je tema ovogodišnjeg Liburnicona

07.08.2022.

12:34

Autor: Hina

Liburnicon

Liburnicon

Foto: - / Festival Liburnicon

Ovogodišnji Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon bit će održan 12. i 13. kolovoza u prostorijama Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, a glavna glavna tema festivala bit će "Potraga za besmrtnošću."

Organizatori iz opatijske udruge Kuturni front su najavili predavanja, prezentacije, projekcije, performanse, radionice, kvizove, panel diskusije te su istaknuli da je naglasak na ravnoteži između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz posebnu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona.


Počasne gošće ovogodišnjeg Liburnicona su nagrađivana američka književnica i autorica fantastičnih romana za mlade Laini Taylor te Bojana Vukotić ili Banshee Cosplay iz Srbije, koja se bavi izradom kostima i organizira radionice na festivalima fantastike.


U programu je i nekoliko zanimljivih predavanja - online predavanje ''Besmrtnost: fiktivna i realna" održat će znanstvenik, molekularni biolog Miroslav Radman. Kristijana Petrović govorit će o folkloru vampira istočne i srednje Europe, Davor Horvatić će održati predavanje "Fizika besmrtnosti", dok će Vanesa Ujčić Ožbolt predavati na temu "U potrazi za kozmičkom dugovječnošću."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.