Hrvatski radio

Radio Rijeka

Povećan broj prometnih nesreća u PGŽ; postavljaju se nove kamere i semafori

07.07.2017.

13:40

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na cestama naše Županije u prvih šest mjeseci 10 poginulih i 8 posto više nesreća nego u istom razdoblju lani - rezultati koji nisu obradovali članove Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama.

Narodski rečeno - nisu neki rezultati, posla je puno za sve cestare koji žive ceste, na bilo koji način. Do kraja godine bit će postavljeno još 20 nadzornih kamera, na javnosti nepoznatim lokacijama, debeloslojna horizontalna signalizacija i tzv. pametni semafori "koji prepoznaju brzinu kretanja vozača i na određenim zonama naprosto zatvore promet, ako se vozač kreće neprimjerenom brzinom, odnosno nepropisno", kaže prvi čovjek Savjeta Boris Skeledžić.

A za nesreće su krivi brzina, alkohol, vrijeme... Najviše ih se događa petkom između 12 i 16 sati, bitan porast zabilježen je na području postaja u Malom Lošinju i Rabu, bitan pad u Vrbovskom.

Sjednici Savjeta su, da joj pojačaju značaj, prisustvovali i župan Zlatko Komadina - kraće - i njegov zamjenik Marko Boras-Mandić - dulje, a poruku svima pred vruć i očekivano gužvama bogat vikend šalje načelnik Prometne policije Boris Skeledžić: "Sve lijepo upozoravam i molim da drže adekvatan razmak između vozila, nikako neka ne poduzimaju neke značajnije prekršaje u prometu u smislu pretjecanja ili neprilagođene brzine i dajte svoj doprinos ukupnoj sigurnosti u prometu."

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.