Hrvatski radio

Radio Rijeka

Povećani trend posjeta izletištima Gorskog kotara

01.03.2021.

13:53

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Tijekom razdoblja pandemije koronavirusa potaknut je povećani trend individualnih i obiteljskih posjeta izletištima Gorskog kotara, pa su u nekim goranskim sredinama već sada započele pripreme za nadolazeću proljetnu sezonu.

Pripremama neće biti obuhvaćeno samo uređenje turističke infrastrukture, već i okoliša, a Općina Fužine pritom je posebno fokusirana na problem nelegalnog odlaganja otpada i suzbijanje pojave divljih deponija. 

Obilaskom općinskog područja, komunalni redar otkrio nekoliko lokacija gdje se nelegalno odlažu otpad i drugi materijali. Predloženo je da se na njima, uz video nadzor, postave i ploče s upozorenjem kako bi se spriječilo samovoljno bacanje otpada. Za osobu koja bude zatečena da odlaže otpad na neprimjerenoj lokaciji predviđene su i iznimno visoke novčane kazne.

Općinski načelnik David Bregovac ističe kako su već poduzete neke aktivnosti komunalnog redarstva, a o rezultatima provedenih aktivnosti te mogućim posljedicama za neodgovorne kaže:

Fuzine: zaštita okoliša, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.