Hrvatski radio

Radio Rijeka

Povodom Svetskog dana hepatitisa besplatno i anonimno testiranje

23.07.2021.

13:33

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Hepatitis ne može čekati, ovogodišnji je slogan povodom Svetskog dana hepatitisa koji se svake godine obilježava 28. srpnja. Procjenjuje se da čak 95 posto osoba na svijetu koje žive s virusnim hepatitisom toga nisu ni svjesni...

Obilježavanju će se pridružiti Udruga Hepatos Rijeka čiji će članovi 27. i 28. srpnja, na štandu ispred studentskog restorana Index, informirati građanstvo o toj bolesti.

Hepatos u svojim prostorijama 28. i 29. srpnja organizira i akciju besplatnog savjetovanja te testiranja na hepatitis C, rečeno je na konferenciji za medije u Rijeci.

Hepatitis C virusna je upala jetre koja, ako se ne liječi, može izazvati cirozu jetre i teže komplikacije. U Hrvatskoj od hepatitisa C boluje 40 tisuća ljudi, a od hepatitisa B njih 25 tisuća.

Svi zainteresirani svakog četvrtka od 13 do 15 sati u prostoru Udruge Hepatos mogu se testirati dobrovoljno, anonimno i besplatno!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.