Hrvatski radio

Radio Rijeka

Povratak Slovenaca: na Rupi se za izlazak iz Hrvatske čeka oko pola sata

24.08.2020.

14:01

Autor: Josip Krmpotić

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Prema informacijama Granične policije, nakon poprilično mirnog prijepodneva, u ranim poslijepodnevnim satima na graničnom prijelazu Rupa na izlazak iz Hrvatske i ulazak u Sloveniju čeka se nešto više od pola sata.

Tijekom jutra nije bilo većih gužvi i zastoja na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, ali bi popodnevni i večernji sati mogli usporiti promet jer se slovenski turisti kući moraju vratiti do ponoći - u protivnom ih po povratku iz Hrvatske očekuje 14-dnevna karantena.

Prema podacima e-visitora, prošloga vikenda ostvareno je više od 200 tisuća dolazaka u Hrvatsku, bez obzira što se -prema nekim najavama i ograničenjima vezanim uz pandemiju - dalo zaključiti da je sezona pri kraju. U kolovozu je ostvareno 2,3 milijuna dolazaka i skoro 18 milijuna noćenja, što je 67 posto lanjskoga rezultata.

Prednjačila je Istra s 4 milijuna i 300 tisuća noćenja, a slijede gotovo poravnato kvarnersko i splitsko-dalmatinsko područje s po 3,5 milijuna noćenja.

Zanimljivo je da je i trend destinacija s najviše noćenja ostao isti: Vir, Rovinj, Medulin, Poreč, Crikvenica, Umag, Mali Lošinj i Novalja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.