Hrvatski radio

Radio Rijeka

Požar kontejnera oštetio zgradu i vozila HRT centra Rijeka

28.07.2015.

07:43

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz dvije lakše prometne nesreće, dežurne su službe noćas imale posla i s požarom na Trgu Riječke rezolucije. Gorjeli su plastični kontejneri za smeće, a oštećen je dio zgrade i vozila HRT centra Rijeka.

Sinoć su zabilježene i dvije prometne nezgode. Jedan sudar dogodio se u Crikvenici, a drugi u Rijeci. Iz OKC-a PU primorsko-goranske izvijestili su o sudaru taksija i policijske Toyote koja se prevrnula na krov kod Transadrije.

Do požara u središtu Rijeke došlo je noćas oko 2:15, a četiri vatrogasca s jednim vozilom iz Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke ugasila su ga u 2:28. Izgorjela su četiri plastična kontejnera za smeće.

Vatra je oštetila i dva parkirana vozila HRT-a te prozor i prostoriju u prizemlju zgrade, gdje se nalazila elektronička oprema HRT-a. Dimom je oštećen i značajan dio fasade zgrade, javio je jutros ŽC 112.

Požar je izazvala ljudska radnja, utvrđeno je policijskim očevidom, a priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska. O šteti govore zamjenik voditeljice odsjeka Produkcijsko osoblje HRT centra Rijeka Mladen Juranović te rukovoditelj Centra Vladimir Rončevć:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.