Hrvatski radio

Radio Rijeka

Požar na Pehlinu ugašen nakon gotovo 24 sata

17.07.2017.

08:46

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Požar na Pehlinu kraj reciklažnoga dvorišta, koji je buknuo u subotu kasno poslijepodne, potpuno je ugašen. Vatrogasna intervencija, u kojoj su sudjelovali profesionalni i dobrovoljni vatrogasci, trajala je gotovo 24 sata.

Riječki vatrogasci upućeni su na gašenje požara smeća na Pehlinu u subotu oko 18:30. Gorjelo je uglavnom suho granje i lišće, vatru je širila jaka bura, pa su u pomoć pozvani i vatrogasci iz DVD-a Drenova, Sušak i Halubjan. 

Požar je stavljen pod nadzor oko 21 sat, a oko 23 sata u subotu i lokaliziran. Cijelu noć, ali i veći dio sljedećega dana nastavljeno je dogašivanje. Intervencija je tako potrajala sve do nedjelje u 17:40, kada je požar potpuno ugašen.

U gašenju je, prema izvješću Županijskoga centra 112 Rijeka, sudjelovalo 15 vatrogasaca s osam vozila iz Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke te 10 vatrogasaca s tri vozila iz triju dobrovoljnih društava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.