Hrvatski radio

Radio Rijeka

Požar na Škurinjama: u pripremi bili vatrogasci cijelog riječkog prstena

17.02.2018.

11:00

Autor: Vladimir Jurić, Tatjana Sandalj, Hina

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Požar koji je sinoć buknuo u prostorima tvrtke Elgrad, na Škurinjama, u Rijeci, ugašen je u ranim jutarnjim satima. Požar su gasili svi raspoloživi djelatnici JVP Rijeka s više navalnih vozila. Izgorjelo je pet od sedam Elgradovih skladišta i procjenjuje se da je tvrtka oštećena za više milijuna.

Očevid će, doznaje se, početi najranije u subotu poslijepodne, a možda i u nedjelju, nakon što vatrogasci dovrše svoj posao i bude moguće pristupiti opožarenom prostoru u Škurinjskoj cesti.

Požar koji je buknuo oko 21:30 uništio je velik dio poslovno-skladišnog prostora. Namještaj u prodajnom dijelu i gomila drvnih elemenata koji su bili spremni za isporuku, pospješili su širenje vatre. Vatrogasci su, uz pomoć djelatnika Elgrada, uspjeli izvući robu iz susjednih skladišta koja su također bila ugrožena.

Požar su cijelu noć gasili vatrogasci JVP Rijeka uz pomoć kolega s Grobnika, Halubja i Liburnije. "Važno je da nema ljudskih žrtava", rekao je župan PGŽ Zlatko Komadina tijekom jutrošnjeg obilaska požarišta i zahvalio vatrogascima na brzoj reakciji i stavljanju požara pod kontrolu.

Intervenciju opisuje zamjenik zapovjednika riječke Javne vatrogasne postrojbe Dario Gauš, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.