Hrvatski radio

Radio Rijeka

Požar u Crikvenici pod kontrolom zahvaljujući požrtvovnim vatrogascima

10.08.2022.

14:34

Autor: Radio Rijeka

opožareno crikveničko područje

opožareno crikveničko područje

Foto: - / PGŽ

Požarom na otvorenom prostoru na brdu Kotor kod Crikvenice zahvaćena je borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja, pored svih raspoloživih zemaljskih snaga, sudjelovala su dva kanadera, doznajemo iz Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Požari su brzim uočavanjem i intervencijama postrojbi u kojima je sudjelovalo preko 120 vatrogasaca sa šireg crikveničkog područja stavljeni pod nadzor.


U gašenju požara, a posebno u dogašivanju i čuvanju požarišta u Crikvenici, u sklopu postrojbe DVD San Marino - Novi Vinodolski, sudjelovalo je i 6 njemačkih vatrogasaca iz organizacije Njemački vatrogasci pomažu koji se trenutno nalaze u trening kampu u Novom Vinodolskom. 


Ovo im je bila jedna od prvih značajnijih intervencija na našem području, a poručuju da su sretni i zadovoljni što su mogli dati svoj doprinos u intervenciji.


I župan Zlatko Komadina obišao je opožareno područje: 

Velika suša i bura su najgora kombinacija za širenje ljetnih požara. Apeliram na građane na oprez s vatrom i na odgovorno ponašanje. Pohvaljujem naše vatrogasce, njihovo iznimno zalaganje te brze i efikasne intervencije kako bi se sačuvali životi i imovina.

župan Komadina

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac pozvao je građane na odgovorno ponašanje i podsjetio na nužnost uklanjanja gorivih materijala oko stambenih objekata, kao i na brze dojave u slučaju opažanja požara i sumnjivih osoba.

požar je pod kontrolom

požar je pod kontrolom

Foto: - / PGŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.