Hrvatski radio

Radio Rijeka

Požar u pogonu najvećeg proizvođača peleta u Hrvatskoj

17.03.2022.

18:40

Autor: Nenad Lučić

Brzom reakcijom zaposlenih i vatrogasaca iz Delnica vatra je ugašena

Brzom reakcijom zaposlenih i vatrogasaca iz Delnica vatra je ugašena

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Na prostoru poslovne zone Lučice nedaleko Delnica požar je u četvrtak poslijepodne zahvatio dio postrojenja austrijske tvrtke RST Pellet, najvećeg proizvođača drvnih peleta u Republici Hrvatskoj. 

U požaru su, prema prvim saznanjima, stradali neki od vitalnih strojeva, pa je već sada izvjesno da će zbog nastalih šteta proizvodnja morati biti prekinuta na dulje vrijeme. 


Od duljine trajanja proizvodnog zastoja, u konačnici će ovisiti financijske posljedice današnjeg požara. 


Iako je vatra uništila vrijedne i za proizvodnju važne strojeve, brzom reakcijom zaposlenih te desetak profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca iz Delnica, spriječeno je njezino širenje na ostale dijelove pogona. 


Komercijalni voditelj u tvrtki RST Pellet Goran Petranović ističe da je brza reakcija bila ključna da se spriječi širenje vatre: "Mnogo smo investirali u sustav vatrozaštite i vatrodojave, a današnja je situacija pokazala koliko je to bilo nužno. Srećom, u današnjem požaru nitko nije ozlijeđen", potvrdio je.


I Petranović kaže da je prerano govoriti o tome kada će proizvodnja ponovno biti pokrenuta i kolika će biti ukupna financijska šteta, ali ih jako zanima što je bio uzrok požara i čekaju rezultate cjelovitog očevida. Poslušajte izjavu:

Petranović o očekivanjima poslije požara

U požaru, srećom, nitko nije stradao.

U požaru, srećom, nitko nije stradao.

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.