Hrvatski radio

Radio Rijeka

Požar uništio velik dio pogona za preradu drva u Donjoj Dobri

11.07.2015.

14:48

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu prijepodne izbio je požar u drvoprerađivačkom pogonu nedaleko naselja Donja Dobra u Gorskom kotaru. Ozlijeđenih nije bilo, ali materijalna šteta je velika.

Ovo je drugi veliki požar u goranskim drvoprerađivačkim objektima u samo šest dana. U ponedjeljak rano ujutro potpuno je izgorjela hala u Delnicama, a taj je požar bio podmetnut.

Velik dio pogona lakirnice pilane u vlasništvu tvrtke Sannik je izgorio, ali vatrogasci su brzom intervencijom uspjeli obraniti značajan dio pogona i strojeva.

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 11:14. Uz ekipe iz DVD-a Skrad, Brod Moravice, Vrbovsko, Ravna Gora i Brod na Kupi, na požarištu angažirana i Javna vatrogasna postrojba Delnice.

Zapovjednik delničkih vatrogasaca Dragan Abramović kaže da je opožarena površina velika. Vatra je pod nadzorom, a gasitelji nastavljaju s dogašivanjem i čuvanjem zgarišta. Poslušajte njegovu izjavu:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.