Hrvatski radio

Radio Rijeka

Požar uz prugu u Dragi vatrogasci savladali uz pomoć kanadera

20.04.2019.

16:34

Autor: Boris Kanazir

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka

Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Požar otvorenog prostora planuo je poslijepodne u Dragi u Rijeci. Iako je vjetar brzo počeo širiti vatru, kuće su uspješno obranjene. Uz riječke profesionalne vatrogasce intervenirali su članovi DVD-a sa šireg riječkog područja, a veliku pomoć u obuzdavanju vatre pružio im je kanader.

Vatra je krenula od pruge poslije 13:30 šireći se uzbrdo, na vrlo nepristupačan teren. Požarom je zahvaćena makija i nisko raslinje. U gašenju su sudjelovali riječki profesionalni vatrogasci te niz dobrovoljnih vatrogasnih društava, doznajemo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke.

Gasiteljima na terenu pomoć je stigla iz zraka: zbog strmog kamenjara, kojim se pješice teško ili nemoguće probiti, u gašenje požara uključio se i jedan kanader. Njegovi su piloti vratolomijama oduševili brojne Riječane i obuzdali požar. Vatra je lokalizirana u 17:45, nakon čega se nastavilo dogašivanje. Prema prvim procjenama izgorjela je površina od oko 1000 puta 500 metara. U gašenju je sudjelovalo 49 vatrogasaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.