Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pozitivna godina Lučke uprave Rijeka

30.12.2013.

15:10

Autor: Vesna Korić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Godina na izmaku za Lučku upravu Rijeka imat će pozitivan predznak - potpisano je gotovo 400 ugovora s različtim partnerima i koncesionarima, a obilježile su je i značajne investicije. Napravljen je i važan korak prema ostvarenju projekta uređenja Delte i luke Baroš kojima se Rijeka snažnije otvara moru.

Ondje će se nalaziti nautički centar, marina i niz drugih atraktvnih sadržaja. Odabrana su tri ravnopravna urbanističko-arhitektonska rješenja. Početkom iduće godine, najavljuju iz Lučke uprave, objavit će se i natječaj za investitore.  

Projekt će se ostvarivati po etapama, a uložit će se nekoliko stotina milijuna eura. Delta i Porto Baroš u konačnici će se preobraziti u novo urbano središte grada. Očekuje se i otvaranje velikog broja radnih mjesta. Analiza je pokazala da se na direktan način može zaposliti više tisuća ljudi, a indirektno i puno više, kaže ravnatelj Lučke uprave Rijeka Vlado Mezak.

Uređenje Delte i Porto Baroša sastavni su dio projekta Rijeka Gateway kojim se razvija riječki prometni pravac, posebice riječka luka. S konferencije za novinare javlja Branka Malnar: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.