Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pozitivna sportsko-turistička priča: goranski nogometni kamp za najmlađe

03.07.2019.

12:02

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Sedmu godinu u nizu Ravna Gora u Gorskom kotaru je mjesto održavanja ljetnog nogometnog kampa za mlađe uzraste, a iako je njegov nositelj zagrebački Dinamo, u njega dolaze mališani iz cijele zemlje i inozemstva.

Posjetili su ga i predstavnici nekoliko državnih ministarstava, kako bi stekli uvid u postojeću sportsko-turističku infrastrukturu Ravne Gore te razmotrili mogućnost ulaganja u njezin daljnji sportsko-turistički razvoj. 

Iako njezin resor rada i mirovinskog sustava nije tematski vezan uz takve projekte, državna tajnica Majda Burić odlučila je u Ravnoj Gori okupiti sve koji bi mogli utjecati na razvoj ljetnog nogometnog kampa. Radi se, kaže, o pozitivnoj, sportsko-turističkoj priči u Gorskom kotaru, koja je ovog ljeta okupila djecu iz sedamnaest zemalja svijeta.

Osim toga, za mališane su organizirani i dodatni sadržaji poput tečaja učenja engleskog jezika, pri čemu se posebna pozornost posvećuje sportskoj terminologiji. Smještajni dio priče za ljetni nogometni kamp već sedmu godinu osigurava poduzetnik Mladen Jurković koji ističe kako se projekt u Ravnoj Gori nametnuo kao jedan od najboljih hrvatskih ljetnih kampova za najmlađe nogometaše, no cijelu priču zasad na odgovarajući način ne prati razvoj sportske infrastrukture.

Ministarstvo turizma i zato ima poticajne programe, tvrdi pomoćnica ministra Monika Udovičić te pridodaje kako istraživanja pokazuju da je upravo sportski turizam jedan od svjetski najbrže rastućih oblika ponude. Hrvatska u Istri ima nekoliko kvalitetnih odredišta za održavanje bazičnih priprema i kampova zimi (Medulin, Poreč, Umag), no zbog toplih i vrućih dana za ljetni bi dio priče takve projekte trebalo razvijati u krajevima poput Like i Gorskog kotara. Poslušajte:

Goranski nogometni kamp, pripremio Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.