Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prebrza vožnja najčešći je uzrok prometnih nesreća, sutra pojačana kontrola

20.04.2021.

11:19

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji, policijski službenici će od ponoći 21. travnja provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. U isto vrijeme ova akcija provodi se u svim zemljama Europske unije pa tako i u Hrvatskoj.

Ovom akcijom nastoji se podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama te utjecati na promjenu ponašanja sudionika u prometu. U provedbu akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.  

Na poziv policije, u pripremu akcije uključili su se i građani, njih 80-ak ove godine, koji su od 9. do 19. travnja predlagali lokacije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila na čemu im posebno zahvaljujemo. Dio njihovih prijedloga je usvojen te će se na tim lokacijama i provesti ova akcija, dok će ostale lokacije biti uvrštene za nadzor brzine u sljedećim akcijama.

Podsjećamo da su nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama, a brzina je ujedno jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.