Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predblagdanski ugođaj: pale se lampice u Rijeci, Opatiji, Delnicama

01.12.2017.

17:35

Autor: Lea Domijan Fišter, Gloria Fabijanić Jelović, Albe

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izravnim letom iz Laponije u Zračnu luku Rijeka na otoku Krku jutros je sletio Djed Božićnjak i njegovi pomoćnici. S velikim oduševljenjem dočekala su ga djeca iz vrtića u Omišlju i Njivicama, a u Rijeci je večeras upaljena blagdanska rasvjeta, dok se ulice i trgovi prigodno uređuju.

Osvijetljen je i novouređeni Pavlinski trg, a na Koblerovu trgu se oko fontane postavlja adventski vijenac, na kojemu će prva svijeća biti upaljena u nedjelju u 17 sati. Ugostiteljima je dopušteno da od danas do 7. siječnja produže radno vrijeme.

Prvi klizači uživaju danas na Gatu Karoline Riječke, gdje je u podne otvoreno klizalište "Morska pahuljica", i bit će tako do 18. siječnja iduće godine. Građanima su na raspolaganju termini u poslijepodnevnim satima - radnim danom od 16 do 22, a vikendom od 10 do 22 sata. Cijena sata klizanja je 20 kuna, a najma klizaljki 10 kuna.

Povoljnije klizanje moguće je uz kupnju dnevnih, vikend, tjednih ili mjesečnih karti. U vrijeme školskih praznika, besplatnu školu klizanja organizira Dom mladih, uz prijave on-line. 

Uz zvukove božićnih pjesama i miris blagdanskih delicija, otvorena je i "Ledena čarolija", atraktivno klizalište na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Uz klizalište je organiziran i bogat zabavni program, pa će tako danas u 18:30 sati koncert održati Klapa Opatija. Novost je Dječji doček Nove godine u podne na Ljetnoj pozornici, a za sve koji žele naučiti klizati, Festival Opatija organizira i školu klizanja. „Ledena čarolija" traje do 14. siječnja sljedeće godine.

U Delnicama će u 18 sati biti uključena blagdanska rasvjeta, uz glazbeni program na središnjem gradskom trgu, koji je preuređen u Selo Bake Mraz. Uvod je to u turističku vikend manifestaciju "Delnička adventska bajka".

Poslušajte kako je Djeda Mraza u riječkoj zračnoj luci na Krku dočekala Iva Črnjar Ivančan:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.