Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predsjednica Grabar Kitarović obišla klizište ceste na Grobniku

21.11.2017.

17:42

Autor: Robert Ferlin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Puno sam pritužbi građana dobila zbog toga što im je već godinama onemogućeno kretanje ovom prometnicom, a u pitanju je i rad bolnice Lopača, rekla je nakon obilaska klizišta prometnice Grohovo - Lopača na Grobniku predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Podizanjem pravomoćne optužnice, saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor po zakonu bi trebalo prestati s radom. Ja sam od samog početka podržavala rad svih državnih institucija koje mogu rasvijetliti stanje o Agrokoru, da se utvrdi krivnja, rekla je danas, obilazeći klizište na Grobniku, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, rekavši da je razočarana radom povjerenstva.

Podsjetimo, riječ je o cesti koja se urušila prije nekoliko godina, a klizište je ugrozilo i hidroakumulacijsko jezero Valići, čime je u pitanje dovedena i proizvodnja električne energije.

Sanacija neće biti ni tako brza niti jednostavna, a ni jeftina, uvjerila se danas predsjednica. Obećala je da će organizirati sastanak gradskih, županijskih, ali i državnih institucija s ministrom Butkovićem.

Predsjednica sutra boravi u Rijeci, gdje je pokrovitelj visokih obljetnica nekoliko riječkih ustanova. Naime, Prva sušačka hrvatska gimnazija, Sveučilišna knjižnica i Prva riječka hrvatska gimnazija slave 390 godina postojanja.

Poslušajte izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.