Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predsjednica oštro o stanju u gospodarstvu: Hrvatska stoji lošije od drugih

08.11.2017.

14:07

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz vrlo malo pohvala, ali uz žestoke kritike, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović osvrnula se danas u Opatiji, na 25. savjetovanju hrvatskih ekonomista, na loše stanje našega gospodarstva.

Nedostatak političke volje da se reforme provedu meni je neprihvatljiv. Postoji, naime, visoka razina otpornosti na promjene, a stanje u našem gospodarstvu nije blistavo, oštro je danas predsjednica komentirala stanje u ekonomiji Hrvatske.

"Unatoč nekim pozitivnim promjenama, još uvijek nema pravih rezultata i aktivnosti, pa postavljam pitanje tko i gdje donosi ili ne donosi odluke o reformama koje su postale apstraktan pojam", rekla je Kolinda Grabar Kitarović i dodala da u usporedbi s drugim državama Hrvatska stoji jako loše. 

Naglasila je kako to što kaže nije pesimizam, već realnost, jer Hrvatsku treba sagledati objektivno u odnosu na druge zemlje koje su u mnogočemu ispred nas. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.