Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Erik Fabijanić

11.12.2016.

17:05

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sjedištu SDP-a na zagrebačkom Iblerovu trgu održana je konstituirajuća sjednica Glavnog odbora stranke. Na dnevnom redu bio je izbor predsjednika i potpredsjednika Glavnog odbora te glavnog tajnika SDP-a.

Novi predsjednik Glavnog odbora je Erik Fabijanić. Potpredsjednica je Katica Glamuzina, a potpredsjednik Željko Pavić. Izabran je novi glavni tajnik SDP-a - Zvane Brumnić. Novi poslovni direktor je Nikša Vukas

Konstituirajuća sjednica počela je govorom novog predsjednika stranke Davora Bernardića koji je naglasio da će se SDP suprotstaviti vladajućoj politici preuzimanjem odgovornosti za svakog čovjeka i borbom za društvo jednakih šansi, ali da će surađivati s vladajućima kada je u pitanju zaštita hrvatskog nacionalnog interesa.

Bernardić je kritizirao HDZ, ocijenivši da su predložili proračun koji je napuhan i pleše po rubu te da samo razmišljaju o tome kako uzeti od ljudi, a ne kako stvoriti nove vrijednosti i nova radna mjesta. Posljednjih smo dana krenuli u borbu za ljude koji žive od svoga rada, posebno za one koji imaju najmanju plaću, njih 50 tisuća i predložili zakon o minimalnoj plaći koja bi tim ljudima od 1. siječnja 2017. omogućila 286 kuna više, ali su vladajući odbacili taj prijedlog, kazao je Bernardić i dodao da je SDP pripremio stotinu amandmana na proračun koji se tiču ulaganja u gospodarstvo, znanost, inovacije i mlade.

Pružamo vladajućima ruku kada je u pitanju zaštita hrvatskih nacionalnih interesa. Jedan od njih je Ina zbog koje je ovih dana Europska komisija naložila postupak protiv Republike Hrvatske. Zatražili smo od vladajućih da nas izvijeste o tom postupku, rekao je Bernardić istaknuvši da je zaštita nacionalnih interesa iznad svakog strančarenja. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.