Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predsjednik irskog parlamenta u Rijeci: suradnja Rijeke i Galwaya

16.03.2018.

14:31

Autor: Neva Funčić

Irski gosti i riječki domaćini (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Irski gosti i riječki domaćini (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Dan uoči irskoga nacionalnog praznika u Rijeci boravi predsjednik Donjeg doma irskog parlamenta Seán Ó Fearghaíl. Gosti iz Irske obišli su Trsatsko svetište i gradinu, a na sastanku s gradonačelnikom Obersnelom glavna tema je bila suradnja Rijeke i Galwaya, europskih prijestolnica kulture 2020.

"Naročito sam zadovoljan što sam u Hrvatskoj i Rijeci uoči proslave Dana sv. Patrika, i to u gradu koji se priprema za prijestolnicu kulture 2020., kada će Rijeka biti partner Galwaya, grada na zapadu Irske", rekao je Ó Fearghaíl koji s obitelji boravi u trodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Uz riječkoga gradonačelnika, sastanku su prisustvovali i njegov zamjenik Marko Filipović, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Čordašev te direktorica Sektora za razvoj TD Rijeka 2020 Irena KregarU irskom izaslanstvu su bili i veloposlanica Irske Olive Hempenstall, osobni tajnik predsjednika parlamenta Brian Prunty te hrvatski veleposlanik u Irskoj Ivan Mašina.

Grad Rijeka će se uključiti u proslavu irskoga nacionalnog Dana sv. Patrika tako što će sutra, u subotu 17. ožujka, u sklopu inicijative "Svjetsko ozelenjavanje"/ "Global Greening", u zelenoj boji zasvijetliti Trsatska gradina i dizalice na Mololongu. Poslušajte izjave Vojka Obersnela i Seána Ó Fearghaíla:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.