Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predsjednik Republike Zoran Milanović na otoku Cresu

24.03.2021.

09:56

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravit će danas na otoku Cresu na kojemu će postiti mjesta Loznati, Orlec i Grad Cres. Boravak na otoku Cresu predsjednik će započet u mjestu Loznati i obilaskom Sirane Poljoprivredne zadruge Loznati nakon koje će obići gradilište Sunčane elektrane Cres.

Prilikom posjeta gradilištu  član Uprave HEP-a d.d. mr. sc. Petar Sprčić, ravnatelj Regionalne energetske agencije Kvarner i član Vijeća Predsjednika Republike za energetsku tranziciju Darko Jardas, predstavnik HEP-a d.d. i član Vijeća Predsjednika Republike za energetsku tranziciju mr. sc. Ivan Andročec te ravnatelj Otočne razvojne agencije dr. sc. Ugo Tojić prezentirat će predsjedniku Milanoviću projekt elektrane. Prilikom posjeta Sunčanoj elektrani Cres predviđen je i susret Predsjednika Republike s predstavnicima otočne zadruge za investiranje u vlastite fotonaponske elektrane u osnivanju.

U nastavku boravka na otoku Cresu predsjednik Milanović će u Gradu Cresu obići patricijsku gradsku palaču Moise koja je projektom IPA 2013 "Obnova palače Moise na otoku Cresu" postala edukacijski centar Sveučilišta u Rijeci te primjer projekta održive obnove, revitalizacije i rehabilitacije kulturnog dobra.

Obilaskom obnovljenog i proširenog zapadnog dijela luke Cres predsjednik Milanović završit će boravak na otoku Cresu.

U pratnji predsjednika Milanović tijekom boravka na otoku Cresu bit će gradonačelnik Grada Cresa Kristijan Jurjako, predsjednik Gradskog vijeća Grada Cresa Marčelo Damijanjević, zamjenik gradonačelnika Marin Gregorović i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Patris Salković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.