Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predsjednik Uprave Uljanika dao mandat na raspolaganje

28.08.2018.

10:32

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda potvrdio je Hini da od danas daje svoj mandat na raspolaganje Nadzornom odboru Društva. "Hajka na mene postala je sredstvo da se skrene pozornost s bitnih problema brodogradnje u Puli i Rijeci", poručio je Rossanda.

Ustvrdivši kako je proteklih tjedana iz odgovornosti prema Uljaniku u kojemu radi od studentskih dana, javno najavio svoje povlačenje istog trenutka kad se izabere novi Nadzorni odbor i nova Uprava, Gianni Rossanda je poručio kako nije želio blokirati funkcioniranje ovog, kako je rekao "složenog sustava od kojeg svi radnici s pravom očekuju rješenje aktualnog problema, ali i dugoročno rješenje pitanja brodogradnje".

"Proteklih godina, mjeseci i tjedana danonoćno sam radio i surađivao sa svim ministarstvima, sindikatima, brodovlasnicima i poslovnim partnerima te posebno na pripremi programa restrukturiranja. Hajka na mene osobno postala je sredstvo da se otkloni pozornost s bitnih problema brodogradnje u Puli i Rijeci", naveo je Rossanda, dodavši da svoj mandat stavlja na raspolaganje jer "od utorka ujutro ne želi ni jednom svojom odlukom učiniti ništa što nije podržano od dioničara ili onih koji javno pozivaju na njegovu ostavku".

"Isključivo radi radnika Uljanika kojima je prema izjavama sindikata obećano rješenje za dvije plaće, stojim na raspolaganju za sve nužne tehničke radnje bez kojih sukladno Statutu Društva nije moguće realizirati to najvažnije pitanje za sve radnike", poručio je Rossanda.

Potvrdio je i da su davanjem mandata predsjednika Uprave na raspolaganje Nadzornom odboru Uljanika, sve uprave i direktori društava supsidijara također dali svoje mandate na raspolaganje.

"Iako sam svoj mandat dao na raspolaganje NO-u društva Uljanik d.d. ne želeći dovesti sustav u blokadu, opetovano molim i pozivam velike i male dioničare Uljanika da u što kraćem roku predlože imena novog NO-a društva Uljanik d.d. kako bi se što hitnije mogla sazvati glavna skupština društva Uljanik d.d.", stoji u priopćenju Uljanika koje potpisuje Rossanda.

Rossanda ističe da kao ovlaštena osoba smatra svojom obavezom što hitnije sazvati novu skupštinu društva, koja se mora odrediti o daljnjem tijeku dokapitalizacije i izbora članova NO-a. Napominje da se nažalost za skupštinu koja je sazvana za 31. kolovoza nije prijavio zakonom i statutom društva minimalno potreban broj dioničara.

"Kako je javnosti poznato, kroz službeni i javni poziv za tu su skupštinu, očekujući veliki broj dioničara, a posebno veliki broj malih dioničara, Uprava i NO pripremili održavanje u dvorani Doma hrvatskih branitelja, no društvu nije pristigao minimalno potreban broj prijava", pojašnjava Rossanda.

Još jedanput je pozvao sve dioničare da predlože imena za novi NO. "Bez tog konkretnog prijedloga, o kojem će se kasnije raspravljati na samoj skupštini, nije moguće u dnevni red uvrstiti ovu važnu točku skupštine", poručio je Rossanda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.