Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstava „Sretna kućica" osvojila Zlatnu žirafu

02.09.2020.

11:25

Autor: Neva Funčić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Na festivalu 31. Poletni lutkovni pristan u Mariboru lutkarska predstava "Sretna kućica", autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i redateljice Morane Dolenc, osvojila je nagradu Zlatna žirafa, odnosno nagradu festivala za najbolju predstavu po izboru dječjeg žirija.

Međunarodni lutkarski festival 31. Poletni lutkovni pristan u Mariboru, Slovenija, održavao se od 1. do 31. kolovoza. U organizaciji Lutkovnog gledališča Maribor, ovogodišnje je izdanje prvenstveno bilo namijenjeno slovenskim lutkarima, a pridružili su im se i gosti iz Austrije, Hrvatske i Srbije.

Festival je tako ponudio čak 17 raznolikih predstava, namijenjenih svim generacijama, a fokus je bio na najmlađim gledateljima. Dio festivala bilo je i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa svojom predstavom „Sretna kućica", inspiriranom istinitom pričom o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru, koja je na repertoaru 31. Poletnog lutkovnog pristana bila u subotu, 29. kolovoza u 17 sati.

Kao i inače, na kraju Festivala dodijeljena je Zlatna žirafa, nagrada festivala za najbolju predstavu po izboru dječjeg žirija, a dječji je žiri odlučio kako je to upravo „Sretna kućica" Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Također, dječji je žiri sve zvjezdice dodijelio još jednoj predstavi - „Zavrti tigra!" Pripovednog gledališča gdč. Bazilike, Ljubljana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.