Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstava "Trsatski zmaj" dobila nagradu na festivalu "Mali Marulić"

15.04.2016.

13:05

Autor: Hina, Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolja predstava 9. festivala hrvatske drame za djecu "Mali Marulić" je predstava požeškoga Gradskog kazališta "U potrazi za dijamantnom suzom", odlučio je stručni žiri festivala koji se održavao u Splitu. Jedna od nagrada pripala je i riječkom Gradskom kazalištu lutaka.

Predstava "Trsatski zmaj" riječkoga Gradskog kazališta lutaka, autora i redatelja Davida Petrovića i Alexa Đakovića, dobila je nagradu za likovno rješenje lutaka i scenografije. Nagradu je dobila Nisa Hrvatin, mlada Riječanka kojoj je ovo prva scenografija koju je radila. Nagradu za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava požeškog kazališta "U potrazi za dijamantnom suzom", autorski projekt Vanje Jovanovića i Ivana Pokupića, dok je najboljim dramskim tekstom proglašen tekst Hrvoja Zalara za predstavu "Moja obitelj i jedan jež" Kazališta "Smješko" iz Zagreba, a ta je predstava u režiji Ivane Boban dobila i najbolju ocjenu dječjeg žirija u kojem su bili učenici splitskih osnovnih škola.

Osim splitskoga Gradskog kazališta lutaka, na festivalu su nastupili riječko Gradsko kazalište lutaka, Kazalište "Smješko" iz Zagreba, velikogoričko Gradsko kazalište "Scena", zagrebačko Gradsko kazalište "Žar ptica", požeško Gradsko kazalište i Umjetnička akademija iz Osijeka. "Mali Marulić" održavao se od 11. do 14. travnja u Gradskom kazalištu lutaka i Gradskom kazalištu mladih. U četiri dana u Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih, dvjema osnovnim školama i knjižnici izvedeno je 18 programa. Nastupilo je sedam kazališta, a u splitskim osnovnim školama, u suradnji s Dramskim programom Hrvatskoga radija, održane su četiri slušaonice, radioigre za djecu. Na festivalu je sudjelovalo stotinjak umjetnika, a pratilo ga je više od 2000 gledatelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.