Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljanje kandidata za lokalne izbore na Radio Rijeci

04.05.2013.

14:58

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nedjelju 5. svibnja počinje predizborna kampanja za lokalne izbore. Iduća dva tjedna građanima će se predstavljati kandidati za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihovi zamjenici. U programu Radio Rijeke predstavljamo kandidate iz Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije.

U Primorsko-goranskoj županiji četvorica su kandidata za župana; u utrci za gradonačelnika Rijeke su šestorica kandidata; za Županijsku skupštinu prijavljeno je 10 kandidacijskih lista, a za Gradsko vijeće Grada Rijeke 9 kandidacijskih lista.

U programu Radio Rijeke tijekom sljedeća dva tjedna svakog ćemo radnog dana od 17 do 18 te od 21 do 22 sata, prema izbornim pravilima HRT-a, predstavljati kandidate za lokalne izbore u Gospiću, Otočcu, Crikvenici, Kastvu, Opatiji i Rijeci te Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Predizborna kampanja traje do izborne šutnje dan uoči izbora, a lokalni izbori su u nedjelju 19. svibnja.

Izborna pravila HRT-a predviđaju predstavljanja stranaka na izbornim listama za županijske skupštine i za gradska vijeća gradova koji su sjedište županije (Gospić i Rijeka) te kandidate za gradonačelnike gradova iznad 10 tisuća stanovnika (Otočac, Crikvenica, Kastav, Opatija, Gospić i Rijeka) te kandidate za župane i zamjenike iz redova nacionalnih manjina.

Sve predizborne emisije moći ćete poslušati i na internetskoj stranici HRT-a Lokalni izbori 2013. Pogledajte raspored predstavljanja kandidata u programu Radio Rijeke:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.