Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljen EU projekt "Interpretacijski centar prirodne baštine PGŽ-a"

26.07.2018.

13:17

Autor: Saša Vuksan

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Više od 16 milijuna kuna vrijedan je projekt "Interpretacijskog centra prirodne baštine PGŽ" koji je danas predstavljen u Rijeci. Uključuje uređenje 11 interpretacijskih točaka u Kampusu na Trsatu, staklenik za proizvodnju i pohranu sjemena te uređenje podzemnog dijela Zametske pećine.

Nosilac projekta je Grad Rijeka, a partneri Primorsko-goranska županija, Javna ustanova "Priroda" i riječki Prirodoslovni muzej. Predviđene su i interpretacijske točke u Gorskom kotaru te na Platku, Rabu, Cresu i Krku. U ponedjeljak će s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije biti potpisan ugovor koji jamči financiranje projekta europskim novcima s maksimalnih 75 posto.

I onda se kreće, radi ugodnijeg i zanimljivijeg života građana, ali i radi turizma, kaže Srđan Škuncapročelnik gradskog Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem. "To je važno mjerilo uspješnosti ovog projekta, koliko će on biti zanimljiv i turistima, a pri tome treba paziti kako bi se izbjegle opasnosti koje masovni turizam ovakvim mjestima donosi", rekao je pročelnik Škunca i dodao da bi sve trebalo biti gotovo do kraja 2020. godine. Poslušajte izjavu i pogledajte promotivni film:

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.