Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljen Europski tjedan sporta - središnji događaj 21. Fiumanka

23.09.2020.

10:36

Autor: Ivan Ribarić

Davor Perović, Karla Mušković i Slaviša Bradić (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Davor Perović, Karla Mušković i Slaviša Bradić (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Zajednica sportskih udruga Rijeke od danas do 30. rujna obilježava Europski tjedan sporta. Središnji događaj bit će subotnja 21. Fiumanka, dok će tokom tjedna biti predstavljen i projekt "Riječki sport za sve" kojem je glavni cilj uključivanje djece slabijeg socioekonomskog statusa u sport.

Uz održavanje Fiumanke - jedne od najpoznatijih jedriličarskih regata na Jadranu za koju je prijavljeno već pedesetak brodova, tog će dana građanima Rijeke biti prezentirane sportske aktivnosti na otvorenom kao što su sportski ribolov, nordijsko hodanje, planinarenje, windsurf foil i Tai Chi.

Ujedno, građanima će se distribuirati "Vodič za upise u sportske klubove 2020." koji će od danas biti dostupan i na stranicama Riječkog sportskog saveza te Zajednice sportova Primorsko-goranske županije. 

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nacionalni koordinator za provođenje je Ministarstvo turizma i sporta, a u sklopu ovog događaja organizirati će se s aktivnosti diljem Europe.

Poslušajte izjave glavnog tajnika Riječkog sportskog saveza Slaviše Bradića, organizatora Fiumanke Davora Perovića i pročelnice Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karle Mušković:

Europski tjedan sporta, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.