Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljen "Halubook – programi poticanja čitanja na području općine Viškovo"

16.09.2022.

12:42

Autor: Josip Krmpotić

Ilustracija - knjiga vraćena knjižnici

Ilustracija - knjiga vraćena knjižnici

Foto: - / Shuttterstock

Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica "Halubajska zora", uz partnerstvo Općine Viškovo predstavila je EU Projekt "Halubook" vrijedan više od 350 tisuća kuna.

Projekt je na konferenciji za medije potpuno financiran sredstvima EU i Ministarstva kulture i medija,sve kako bi se potaklo čitanje na području općine.


Nositelj projekta je Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora, a partner Općina Viškovo. Projekt je odobren u okviru otvorenog privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga "Čitanjem do uključivog društva" kojeg je objavilo Ministarstvo kulture i medija.


Ukupna vrijednost projekta je 341.258,94 kn, a bespovratna sredstva su osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske s pozicije Ministarstva kulture i medija (15%).


Projekt će se odvijati kroz pričaonice za najmlađe, čitateljski kutak, čitateljski klub 54 plus, radionice kreativnoga pisanja, dakle za sve uzraste ponešto. Radionice bi trebale početi u studenom,a cijeli projekt trajat će godinu dana.Evo što o željama kaže voditeljica projekta Irena Gauš:

Irena Gauš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.