Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljeni gradovi domaćini i skladbe MIK-a 2018.

11.04.2018.

13:09

Autor: Ivica Vrkić

Foto: Press MIK

Foto: Press MIK

Foto: - / -

U svoju pedeset i četvrtu godinu festival Melodije Istre i Kvarnera ulazi znatno pomlađen s čak osam debitanata među ukupno 18 izvođača. Na MIK se iz Amerike vraća Gina Picinić, nastupit će čak tri klape, a u programu festivala zastupljeni su raznoliki glazbeni žanrovi.

Raspjevana mikovska karavana kreće iz Pule 15. lipnja, a nakon toga će posjetiti Rijeku, Krk, Opatiju i Kastav. Finalna večer bit će održana 23. lipnja u Poreču, a uz natjecateljski dio, publika će se u revijalnom dijelu programa prisjetiti poznatih mikovskih evergreena uz nastup učenika glazbenih sekcija osnovih škola gradova domaćina.

MIK će tako krenuti i završiti u Istri, a karavana će pauzirati 16. i 21. lipnja zbog utakmica što će ih tih dana naša reprezentacija igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Promocija festivala i tradicije našeg podneblja i ove će se godine nastaviti radijskim i televizijskim emisijama u produkciji festivala što će biti emitirane u programima brojnih medija diljem Hrvatske, a press služba će svakodnevno izvještavati i putem mrežnih stranica festivala te društvenih mreža.

I ove će godine voditeljski dvojac MIK-a biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, a sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar. S direktorom festivala MIK Andrejom Bašom, koji je na toj dužnosti već 25 godina, razgovarao je Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.