Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavnici esula uručili gradonačelniku dio izvornog dvoglavog orla

14.06.2017.

16:09

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Salonu Grada Rijeke održan je danas tradicionalni prijam za predstavnike esula te predstavnike Zajednice Talijana Rijeka, povodom Dana sv. Vida. Primili su ih gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Marko Filipović.

Ovom prigodom počasni predsjednik Društva za povijesna istraživanja Rijeke iz Rima Amleto Ballarini predao je gradonačelniku originalni dio skulpture starog riječkog dvoglavog orla, uništene 1949. godine, koji se čuvao u sjedištu rimskoga društva.

Upravo će to društvo biti izvrstan partner u realizaciji važnog projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine, rekao je Obersnel izrazivši želju da Rijeka bude i dalje otvoren i tolerantan grad koji cijeni sve svoje stanovnike.

Događaju su nazočili i gradonačelnik Libero Comune di Fiume Guido Brazzoduro, predsjednik Societa' di studi fiumani Roma (Društvo za povijesna istraživanja Rijeke) Giovanni Stelli, počasni predsjednik Amleto Ballarini te generalni tajnik Društva Marino Micich. U njihovoj pratnji bili su Generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri, predsjednica Zajednice Talijana Rijeka Orietta Marot i predsjednik Izvršnog odbora Zajednice Talijana u Rijeci Marin Corva

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.