Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prekinut štrajk radnika Finvest Corpa: plaće isplaćene, ali umanjene

12.06.2015.

16:39

Autor: Nenad Lučić, Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radnici tvornice namještaja Finvest Corp prekinuli su osam mjeseci dug štrajk jer im je novi vlasnik isplatio dug od ukupno deset plaća.

Glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš rekao je da je ukupna isplaćena suma bitno umanjena zbog visine poreza, kao i zbog grešaka u obračunu. "Radnici nisu sretni zbog toga pa će predstavnici radnika o greškama u obračunu plaća, kao i o ostalim temama u vezi s nastavkom proizvodnje, danas razgovarati s upravom tvrtke", istaknuo je Kiš.

Američki investitor John R. Alm, bivši predsjednik uprave i izvršni direktor Coca-Cola Enterprisesa i član uprave Kimberly Clarka, postao je prije mjesec dana vlasnik 90,5 posto udjela u drvnoj industriji Finvest Corpu i Hotelima Njivicama. Nakon preuzimanja tvrtke, novi vlasnik osobno je najavio isplatu plaća za šezdesetak radnika Finvesta u roku od 30 dana, a radnici su nastavili štrajk do isplate obećanih plaća na njihove račune. Većinske udjele Finvest Corpu i Hotelima Njivicama John R. Alm preuzeo je nakon pregovora s bivšim većinskim vlasnikom Marijanom FilipovićemProcjena investicija u dvama društvima, koja uključuje podmirenje dugova, doseže oko 30 milijuna eura. Poslušajte prilog Nenada Lučića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.