Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prekogranična suradnja za jačanje zdravstvenog turizma na Kvarneru

12.07.2017.

11:55

Autor: Robert Ferlin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera odobren je projekt "Cross Health" čiji je cilj poboljšanje pristupa do zdravstvenih usluga jačanjem prekogranične suradnje institucija na području zdravstva Hrvatske i Slovenije.

Kvarner će ovim projektom postati još poznatiji po visokokvalitetnim zdravstvenim uslugama. Vrijednost projekta Cross Health, predstavljenog na konferenciji za novinare, je 860 tisuća eura, a 85 posto odnosno oko 731 tisuća bit će financirano iz fondova Europske unije.

Uz Klaster, s hrvatske strane u projektu sudjeluju Dom zdravlja PGŽ i nastavni zavod za javno zdravstvo te riječki Medicinski fakultet, a sa slovenske Domovi zdravlja Ljutomer i Ilirska Bistrica, Opća bolnica Novo Mesto i Univerzitet za logistiku iz Maribora. 

Predsjednik Klastera Vladimir Mozetič ističe da je cilj ovoga projekta izrada certifikata destinacije zdravlja kojim će se izdraditi postupnici pružanja i kontrole zdravstvene zaštite te segmenti edukacije. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.