Hrvatski radio

Radio Rijeka

Samo prekršajna prijava protiv trojice nasilnika s Platka

01.02.2023.

14:09

Autor: Josip Krmpotić/HRT

Platak

Platak

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Sve je više detalja o brutalnom divljačkom napadu trojice muškaraca na pripadnike HGSS-a i jednu djevojku koji se u nedjelju dogodio na skijalištu Platak. Naime, trojica napadača BMW-om su vozila po skijaškoj stazi, zapela u snijegu i nakon toga u ugostiteljskom objektu krenula u pohod. Unatoč teškim ozljedama koje su nanijeli, trojica divljaka već su puštena na slobodu.


Policija je priopćila da su tijekom dosadašnjeg istraživanja utvrdili da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godinu, počinila prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. 


O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.

Trojica mladića su, nakon nedjeljne noćne vožnje automobilom po skijaškoj stazi, najprije upali u nevolje, a onda i sami tučnjavom izazvali još veće. Njihov BMW, koji tamo nikako nije smio biti, upao je u snijeg, a nakon što ga nisu uspjeli odvući sa staze, napadnut je radnik zimske službe. Loše su prošli i momci iz Gorske službe spašavanja, pa i slučajni prolaznici. 


Trojica mladića, koja se navodno bave borilačkim vještinama i dalje su na slobodi. 


U priopćenju primorsko-goranske policije stoji da se, ..."prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila oko 20 sati, nakon što se 21-godišnji mladić BMW-om vozio po skijaškoj stazi pa je automobil propao u snijeg."


"Potom je zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze, a budući da on to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno i fizički sukobio."


"U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC-u Rijeka", navodi se u priopćenju policije. Ističu da su prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počinila trojica hrvatskih državljana o dobi od 21 i 22 godine.


"O prekršaju 21-godišnjeg vozača, odnosno vožnji po skijaškoj stazi, policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje." 


"Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će se podnijeti odgovarajuće prijave protiv počinitelja", objavila je policija.


Poslušajte prilog:

Zgroženi brutalnošću

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.