Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prekršitelji na moru: "Greške se plaćaju i to je u redu"

25.07.2016.

16:24

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na moru se danas provodi pojačana akcija nadzora "Sigurna plovidba 2016." u kojoj sudjeluju djelatnici svih osam lučkih kapetanija. Na riječkom području provedbu akcije, na brodu Lučke kapetanije Rijeka "Vid", pratio je i zamjenik ministra pomorstva Miro Škrgatić.

Poseban naglasak prilikom ovogodišnje akcije pojačanoga nadzora bio je na poštivanju propisa u slučajevima plovidbe uskim kanalima, plovidbi brodica unutar 300 metara odnosno, 150 metara od obalne linije, nadzor kupača u odnosu na postavljene plutajuće ograde uređenih plaža te predaleko udaljavanje kupača od obale. Pojačano se nadziru i iznajmljivači plovila te oni koji prevoze putnike.

U jutrošnjoj akciji, vlasnici plovila zaustavljeni između Sv. Marka, Krka i obale imali su uredne dokumente i opremu. No, bilo je i onih koji su glisirali preblizu obali. Na kaznu se nisu bunili jer, kako kaže Sacha Ketzman iz Austrije: "Greške se plaćaju... i to je u redu." Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.