Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:05 / 26.03.2019.

Autor: Tatjana Sandalj

Prema cjelogodišnjem turizmu na Kvarneru

Skupština Turističke zajednice Kvarnera održana je u Crikvenici (Foto: Pixsell)

Skupština Turističke zajednice Kvarnera održana je u Crikvenici (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Iza nas je najuspješnija turistička godina na Kvarneru. Opet! Još je bolje znati da, uz standardno dobre rezultate sezone, rastu rezultati predsezone i posezone. Rezultati riječkog privatnog smještaja su dokaz da on može dobro poslovati tijekom cijele godine.

Na sjednici Skupštine Turističke zajednice Kvarnera, održanoj u Crikvenici, govorilo se o brojnim događanjima, programima i proizvodima koji privlače ljude na Kvarner. 

Drukčiji od drugih smo po povijesnoj, kulturnoj i prirodnoj baštini, istaknuo je predsjednik TZ Kvarnera, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i dodao da se puno ulaže u razne selektivne oblike turizma: zdravsteni, gastro, ciklo turizam, europski projekt oživljavanja frankopanske baštine kojim se županija uklapa u projekt Rijeka Europska prijestolnica kulture.

Osnovali smo prvi klaster zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, podsjetio je Komadina i dodao da se tako stvara proizvod za cijelu godinu jer "jedino cjelogodišnjim poslovanjem može se kvalitetnije živjeti od turizma", zaključio je.

Cjelogodišnjem turizmu teži i Rijeka čiji su sadašnji gosti najčešće individualni posjetitelji u dobi između 19 i 30 godina. Riječki turistički rezultati rastu već šestu godinu za redom prosječnom stopom od 20 posto godišnje i to je najveća stopa rasta u Hrvatskoj, ali i u cijeloj Europskoj uniji. 

Na Skupštini TZ grada Rijeke istaknuto je da privatni smještaj ima više od pedeset posto udjela u riječkom turističkom prihodu tijekom zimskih mjeseci, što znači da i privatni smještaj može biti dobro popunjen tijekom cijele godine istaknuo je direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Poslušajte izjave:

Komadina: cjelogodišnje poslovanje za kvalitetniji život od turizma, pripremila Tatjana Sandalj

Škarpa: riječki privatni smještaj dobro je popunjen cijele godine, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.