Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijer u Opatiji otvorio Svjetsko juniorsko prvenstvo u bridžu

21.08.2019.

09:32

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Zlatko Mateša i Andrej Plenković jučer u Opatiji (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Zlatko Mateša i Andrej Plenković jučer u Opatiji (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

U Kulturnom centru Gervais u Opatiji sinoć je otvoreno šesto Svjetsko juniorsko prvenstvo u bridžu. Prvenstvo koje je okupilo gotovo 600 sudionika, otvorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na svjetskoj smotri koja se do 29. kolovoza održava u opatijskom hotelu "Četiri opatijska cvijeta" nastupa 420 mladih igrača bridža u dobi do 26 godina iz 38 zemalja svijeta, a među njima su najbrojniji predstavnici Kine. 

Svjetsku smotru bridža organizira Svjetska bridž federacija i Hrvatski bridž savez, pa su se na otvaranju sudionicima obratili predstavnici tih krovnih organizacija - Gianrrigo Rona, predsjednik Svjetske bridž federacije, te predsjednik Hrvatskoga bridž saveza Jurica Carić.

Dobrodošlicu igračima zaželila je i zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Aničić, a među uzvanicima na otvaranju bio je Zlatko Mateša iz Hrvatskog olimpijskog odbora te članovi Izvršnog odbora Svjetske bridž federacije.

Još jedno okupljanje igrača bridža plod je sedam europskih i svjetskih natjecanja u bridžu, koja su u proteklih deset godina održana u Opatiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.