Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijer u "Uljaniku": Spasili smo riječku i istarsku brodogradnju

28.08.2015.

16:00

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Vlade Zoran Milanović s ministrima Brankom Grčićem i Borisom Lalovcem u petak je posjetio brodogradilište "Uljanik" te izrazio zadovoljstvo poslovanjem i stanjem u hrvatskoj brodogradnji.

Premijer Milanović rekao je da brodogradiliše "Uljanik" vjerojatno izlazi iz restrukturiranja nekoliko godina ranije, što je rezultat dobrog i uspješnog rada te rezultat Vladine politike." Hrvatska je, ne samo spasila, nego i ojačala svoju brodogradnju, prije svega u Istri i u Rijeci. Kada to usporedimo s drugim državama koje su ušle u Europsku uniju, u brodogradnji praktički nema ničega i sve je opustošeno", izjavio je premijer dodavši da je ojačana brodogradnja od iznimne važnosti za Hrvatsku.

Predsjednik Uprave "Uljanika" Gianni Rossanda potvrdio je da pulsko brodogradilište ima 22 broda u knjizi narudžbi te da je situacija po pitanju ugovaranja brodova iznimno dobra. "Prije dvije godine, kada smo pokrenuli cijeli proces, nismo mogli ni sanjati da će situacija biti tako dobra jer imamo 22 ugovorena broda među kojima veliki broj ugovorenih kvalitetnih brodova", naglasio je Rossanda dodavši kako to jamči dobro poslovanje u budućnosti. Ukupna vrijednost ugovorenih brodova premašuje milijardu eura, a s gradnjom tih brodova "Uljanik" ima osigurano poslovanje do 2018. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.