Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera "Bon Appetit" TRY theatre: angažirana komedija

10.04.2017.

15:26

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

TRY theatre iz Rijeke priprema dvanaestu premijeru. Društvenu komediju "Bon Appetit" igrat će u premijernom bloku od ponedjeljka 10., do četvrtka 13. travnja, u Filodrammatici, svake večeri u 20 sati.

TRY theatre iz Rijeke od 2010. godine promovira teatar u kojem se igra na engleskom jeziku i u kojem je postupak i priprema mladih za izvedbu jednako važna koliko i završni rad. Trenutno imaju 246 polaznika u dobi od pet godina, do maturanata.

Svake večeri predstava u Filodrammatici počinje u 20 sati, a cijena ulaznica je simboličnih 10 kuna. 

Predstava "Bon Appetit" je dvanaesta 'dugometražna' premijera koju pripremaju. 22 srednjoškolaca radi na predstavi, a u izvedbi svake večeri sudjeluje 13 glumaca, što znači da će se tijekom četiri večeri izmjenjivati u izvedbama.  

Prema dramatizaciji i režiji Ivana Verunice, glumca i dramaturga, najnoviji projekt riječkog teatra u kojem se govori na engleskom jeziku je društveno angažirana komedija koja se odvija u njujorškom restoranu tijekom uskrsne večere i tematizira odnose između društvenih slojeva kojima težimo, odnosno onih od kojih bježimo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.