Hrvatski radio

Radio Rijeka

Preminuo pješak oboren prošli tjedan u Strossmayerovoj

25.08.2015.

12:19

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pješak koji je proteklog četvrtka, 20. kolovoza, stradao u prometnoj nesreći u Strossmayerovoj ulici podlegao je teškim ozljedama, sinoć u sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka.

Nesretnoga 66-godišnjeg pješaka oborio je osobni automobil VW Golf dok je prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Za upravljačem automobila bila je 79-godišnjakinja. Pješak je hitno prevezen u bolnicu, gdje je nažalost i preminuo.

Protekli tjedan na cestama Primorsko-goranske županije bio je posebno crn. Uz preminuloga pješaka, smrtno su stradala još dva motociklista. U nesreći kod Punta na Krku poginuo je 19-godišnjak koji je izgubio kontrolu nad motociklom. Nešto prije obaranja pješaka na Piramidi protekloga četvrtka dogodila se i prometna nesreća u Čavlima: sudarili su se osobni automobil i motocikl, čiji je 32-godišnji vozač preminuo u bolnici.

Ukupno se prošloga tjedna dogodilo 79 prometnih nesreća, od čega sedam težih i 72 lakše. Pet je osoba teško ozlijeđeno, a 13 je zadobilo lakše ozljede. Materijalna šteta procjenjuje na oko 870.300 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri pješaka, 27 stranih državljana i tri alkoholizirana vozača.

Od 353 vozača podvrgnutih alkotestiranju, kod 32 utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi, veća od 0,5 promila. Jedan vozač imao je do 0,5 promila, a trojica su odbila alkotestiranje. Najveći broj alkoholiziranih vozača, njih 17, ima više od 35 godina, 10 je između 25 i 35 godina, a devet od 18 do 25 godina.

Najveću koncentraciju alkohola u organizmu, 2,36 promila, imao je 30-godišnji hrvatski državljanin koji je u subotu navečer sudjelovao u prometnoj nesreći u Barbatu na Rabu. Svojim Renaultom udario je u Nissan, za čijim volanom je bio 71-godišnjak, koji se neposredno prije uključio u promet na cesti. U toj nesreći nitko nije ozlijeđen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.