Hrvatski radio

Radio Rijeka

Preminuo poznati travar Ivan Lesinger

26.09.2016.

08:27

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Preminuo je Ivan Lesinger - čovjek koji je život posvetio ljekovitome bilju i njegovoj primjeni u terapijske i preventivne svrhe. Bit će pokopan u utorak u Opatiji, a udruga Zdrav život, čiji je predsjednik bio, od Lesingera se oprašta u srijedu.

Ivan Lesinger rodio se 18. travnja 1949, a preminuo je u nedjelju 25. rujna nakon duge i teške bolesti. Za sobom ostavlja brojne tekstove i knjige o ljekovitome bilju i liječenju prirodnim metodama. Dvije godine pohađao je seminare u udruzi Ljekovita biljka na Prirodoslovnom fakultetu u Zagrebu, što ga je i približilo prirodi.

Desetljećima je aktivan u riječkoj udruzi Zdrav život, u kojoj je, među ostalim, bio voditelj travarske sekcije te predsjednik. Sudjelovao je i u Domovinskome ratu. Studij klasične homeopatije pohađao je od 2000. godine u Londonu. Objavio je niz uspješnih knjiga u Hrvatskoj i inozemstvu, a godinama je pisao u stalnoj rubrici Zelena nit u Novome listu. Surađivao je i s drugim medijima.

Prijatelji i znanci pamtit će Ivana Lesingera kao osobu koja je nesebično dijelila svoje znanje i voljela pomagati ljudima, posebno kada je riječ o zdravome životu i suživotu s prirodom. Posljednji ispraćaj bit će u utorak 27. rujna u 16 sati na groblju u Opatiji. Udruga Zdrav život od svojega se predsjednika oprašta u srijedu u 18 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.