Hrvatski radio

Radio Rijeka

Preminuo županijski pročelnik Gerhard Lempl

20.08.2015.

14:11

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je sinoć u 61. godini života iznenada preminuo Gerhard Lempl, pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj.

Gerhard Lempl je u Primorsko-goranskoj županiji bio zaposlen od 1998. godine. Bio je član Poglavarstva zadužen za područje prometa i veza, zatim pročelnik Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze, da bi prije dvije godine preuzeo čelnu funkciju Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj.

Od 1993. do 1997. godine bio je član Poglavarstva Grada Rijeke te pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu. Iznimno je bio aktivan u gradskom i županijskom sportu kao dužnosnik, a prije toga i trener u riječkim košarkaškim klubovima i kadetskoj reprezentaciji Hrvatske. Zadnjih godina bio je predsjednik Saveza školskih sportskih društava PGŽ.

Komemoracija za Gerharda Lempla bit će održana sutra u 13 sati u vijećnici Grada Rijeke, u organizaciji Zajednice sportova PGŽ, a posljednji ispraćaj je u subotu u 13 sati na groblju Kozala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.