Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prestižni švicarski turistički fakultet predstavlja se riječkim učenicima

01.04.2016.

10:41

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uvaženi švicarski fakultet turističkog i hotelskog menadžmenta predstavlja se u Rijeci. Gost s Hotel and Tourism Management Institute Switzerland posjetit će u ponedjeljak 4. travnja Prvu riječku hrvatsku gimnaziju te Gimnaziju Andrije Mohorovičića Rijeka.

Radionica Studiraj u Europi! održat će se u prostoru dviju riječkih gimnazija u ponedjeljak od 10 do 17 sati. švicarski fakultet turističkog i hotelskog menadžmenta HTMI hrvatskim studentima drugu godinu zaredom nudi četiri djelomične stipendije. Studijske programe, način studiranja i stipendije predstavit će djelatnik fakulteta Petr Jiskra te student Dominik Križan.

Dominik je jedan od četvero hrvatskih studenata koji su se prošle godine uz djelomičnu stipendiju upisali na Hotel and Tourism Management Institute Switzerland. Švicarska je posebna i poznata po tome što se akademsko obrazovanje upotpunjuje praktičnim radom. Svaki semestar studenti, uz nastavu, odražuju četiri do šest mjeseci plaćenoga stručnog stažiranja u najboljim svjetskim hotelima, restoranima, na kruzerima...

Već nakon preddiplomskoga studija oni koji pohađaju HTMI imaju najmanje godinu dana radnoga iskustva. Diploma je vrlo cijenjena i za njihove se studente, poručuju s fakulteta, otimaju najpoznatiji turistički divovi diljem svijeta. Devet od deset studenata na dan diplome ima jednu do dvije ponude za posao. Imati studente na ovome prestižnom institutu za Hrvatsku znači puno, s obzirom da je turizam jedno od strateški važnih područja razvoja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.